Vectorul Roncea si deturnarea miscarii anti-cip
Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009 13:13

Actele de identitate biometrice, modalitate neo-sclavagista de monitorizare a populatiei, au fost introduse in Romania de guvernul Emil Boc.

Societatea Civila a reactionat greu, fiind parca sub anestezie. Primele reactii ferme au fost cele ale Arhimandritului Iustin Parvu de la Manastirea Petru Voda, ce au avut darul sa-i trezeasca pe multi. Se profila o opozitie sociala puternica impotriva cipurilor. Curand insa, au inceput sa apara neintelegerile intre diferitele grupuri anti-cip ce s-au acuzat reciproc de diverse lucruri nesemnificative.

Catalizatorii acestor neintelegeri au fost in permanenta fratii Victor si George RON-CIA precum si acolitii lor creduli. Acestia s-au insinuat la Manastirea Petru Voda, prin preajma parintelui Iustin Parvu, profitand de mai vechea lor relatie cu Monahul Filoteu Balan. Au inceput, la inceput mai timid, apoi pe fata, sa otraveasca atat mediul de la manastire cat si pe cel laic cu otrava neincrederii si a dezbinarii. I-au dezbinat pe multi de la scopul real, acela de a opri introducerea actelor biometrice in Romania.

Au creat un curent de opinie, pe care l-as numi "Vectorul Roncea" ce a orientat eforturile multimii catre un referendum ipotetic, ratat din start. Ratat pentru ca nu a fost gandit corect din punct de vedere juridic. Ipotetic, pentru ca s-a bazat pe colaborarea lui Traian Basescu in faza finala. S-au strans un milion de semnaturi, cu mari eforturi din partea multor oameni si s-a ajuns cu ele la mila lui Basescu, ce le-a ignorat complet.

Si era usor de presupus ca Basescu le va ignora, pentru ca el a fost cel mai mare sustinator al actelor biometrice. Partidul lui Basescu, PD-L, este singurul care a votat in bloc (cu extrem de putine exceptii) pasapoartele biometrice, atat in Senat cat si Camera Deputatilor.

In timp ce parlamentarii lui Basescu isi faceau treaba, Vectorul Roncea a continuat adormirea constiintelor, prin strangerea de semnaturi inutile (pe liste gresite). Roncea a reusit astfel sa se substituie miscarii autentice initiate de Iustin Parvu si a incercat chiar, culmea tupeului, sa o inhame la caruta lui Basescu.

Desi Roncea a distrus miscarea anti-cip (sau cel putin a reusit s-o paralizeze temporar), el se lauda in continuare cu meritele inexistente de a fi organizat cateva conferinte "anti-cip", ce au avut ca rezultatl deturnarea revoltatilor catre speranta desarta in "mila lui Basescu". Cat despre bunele intentii ale majoritatii calugarilor vorbitori, nu ma indoiesc de ele, dar nici de credulitatea lor proverbiala.

Bilantul activitatii, de aproape un an, a Vectorului Roncea: aproape un milion de semnaturi, complet inutile, si cateva milioane de romani dezamagiti.

Modalitatea asta de actiune se regaseste in multe dintre faptele de arme ale lui Roncea. De fiecare data a inceput prin a striga alaturi de cei nedreptatiti, dupa care a incercat sa se substituie curentului firesc al lucrurilor si sa-l directioneze catre seful sau: Traian Basescu.

Indiferent cat de mult rau a facut Basescu romanilor (flota, asfaltarile paguboase, cipurile, gripele si vaccinarile furacioase, inselarea luptei anti-coruptie etc.), Roncea i-a ramas alaturi, sustinand ca Basescu-i sfint. Basescu nu-i nici pe departe sfint, desi are si multe merite, dar Roncea se comporta ca un catel, ce nu vede nici un defect la stapanul lui si executa orbeste tot ce-i ordona acesta.

Poate ca ma insel si Basescu nu e seful lui Roncea, ci doar misiunea lui actuala. In orice caz, sefii lui (oricine-ar fi) i-au ordonat sa faca sluj in fata lui Base'... Si de-atunci, de cate ori e langa Basescu, Roncea sta intr-o pozitie impecabila de "drepti":

 


(foto: Victor Roncea)