Tratatul de la Lisabona - respins de irlandezi
Marţi, 17 Iunie 2008 20:00

Constitutia Europeana care ar fi transformat Uniunea Europeana intr-un superstat supranational a fost respinsa prin referendum de francezi si olandezi in 2005. Cu toate acestea, grupurilede interese, care paraziteaza Uniunea Europeana,au continuat saisi urmareasca scopurile lor aducatoare de profit, indiferent de regulile democratiei si de legislatia in vigoare.

Vechea constitutie respinsa a fost redenumita "Tratat de Reforma" sau "Tratatul de la Lisabona" sis-aincercat impunerea ei ca un contract suprastatal intre tarile membre. S-a urmarit adoptarea tratatului in parlamentele nationale pentru a evita votul popular. Daca pe usa din fata a fost respinsa, s-a urmarit introducerea constitutiei/tratatului pe usa din dos. Totusi, nici de aceasta data, "socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ"...

Constitutia Irlandei prevede ca in cazul unui transfer de suveranitate trebuie organizat referendum.A trebuit deci cain Irlanda sa se organizeze un referendum asupra Tratatului de la Lisabona. Singurul popor consultat asupra adoptarii "Tratatului de Reforma" a fost poporul irlandez. Rezultatul a fost cel asteptat: 53% dintre irlandezi au votat NU.
Pentru a fi adoptat, acest "tratat" avea nevoie de unanimitatea statelor membre ale UE.Fiind respins de Irlanda, Tratatul de la Lisabona esteacum nul. Incepand din 12iunie 2008 Tratatul de Reforma apartine doar istoriei.

Cu siguranta ca si alte popoare europene ar fi vrut sa se exprime in privinta legitimitatii si necesitatii unui astfel de tratat, dar sforarii artizani ai "tratatului" s-au temut de acel NU previzibil si au decis adoptarea constitutiei/tratatului in parlamentele nationale.

Eventuala adoptare aTratatului de la Lisabona ar fi insemnat inceputul disparitiei statelor membre ale UEsi formarea unui imperiu european supranational.

Desi este evident ca popoarele europene nu vor sa dispara intr-o masa amorfa a unui virtual "popor european", grupurile de interese care stau in spatele acestui proiect, si care sint direct interesate de exploatarea usoara a maselor deznationalizate, nu vor sa renunte prea usor. Exponentii acestor grupari interesate de "succesul" constitutiei europene se lupta sa impuna tratatul chiar impotriva vointei populare. Desi Tratatul de la Lisabona este nul de drept prin respingerea lui de catre irlandezi, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a declarat, imediat dupa anuntarea rezultatelor referendumului din Irlanda, ca procesul de ratificare trebuie sa continue.

Unii dintre cei interesati in parazitarea politico-economica a statelor UE nu s-au sfiit sa lanseze atacuri de presa si chiar santaje pe fata impotriva Irlandei. Acesti promotori interesati ai democratiei isi dau acum arama pe fata sisfideaza democratia atunci cand populatia se exprima impotriva intereselor lor.

Se vede acum caparazittismul politic nu este doar o problema a Romaniei, ci cu multmai mult aUniunii Europene.Probabil ca acum se vor trezi si alte popoare si vor realiza ca multi dintre asa-zisii lorconducatori sint doar niste lupi in blana de oaie, sau chiar hiene in haine de ciobani!